Preskoč navigáciu

Vytlačované tesnenia z gumy a plastu

Profily z mäkčeného PVC

Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov Fotka profilov
Popis a použitie - vyrábajú sa v rôznych tvaroch a podľa tohto prevedenia ich je možné použiť ako napr. tesnenia za pracovné dosky, na kuchynské linky, podlahové lišty (sokle), hrany na schody, bužírky rôznych rozmerov, hadice a iné špeciálne profily, ktoré sa používajú do rôznych konštrukčných (stavebných) častí, ale aj v domácnosti, v záhradníctve, nábytkárstve a v rôznych iných odvetviach priemyslu.

Vlastnosti - profily vyrobené z mäkčeného PVC odolávajú bežným poveternostným vplyvom a teplotám od -15 °C do + 70 °C bez zmeny svojich úžitkových vlastností, avšak pri dlhotrvajúcom slnečnom pôsobení dochádza k ich predčasnému starnutiu. Ich vlastnosti ich predurčujú do prostredia, kde nedochádza k vysokému dynamickému namáhaniu, vysokému pôsobeniu UV žiarenia.

Prevedenia - sú vyrábané v niekoľkých základných tvaroch, buď ako štvorec, obdĺžnik, kruhové tesnenie, medzikružia a rôzne špeciálne tvary.

Materiálový základ - pri výrobe sú použité rôzne druhy PVC granulátu mernej hmotnosti 1,2 - 1,5 g/cm3 a tvrdosti od 55 do 85°ShA. Vlastnosti jednotlivých granulátov sa líšia v závislosti od výrobcu.